Novi oproštaj Henrika Larssona
Henrik Larsson

Na kraju sezone u Švedskoj

Novi oproštaj Henrika Larssona

Švedski fudbaler Henrik Larsson okončaće karijeru na kraju sezone u švedskom prvenstvu, objavio je njegov klub Helsingborgs IF (HIF).

"Nadali smo se da će najbolji švedski igrač svih vremena igrati još jednu sezonu, ali poštujemo Henrikovu odluku", izjavio je Jesper Jansson, sportski direktor HIF-a.

Fudbalska sezona u Švedskoj završava 1. novembra.

Tridesetosmogodišnji Larsson prošle sedmice se oprostio i od reprezentacije koja nije uspjela da se plasira na SP. Odigrao je 106 utakmice u dresu sa državnim grbom, a debitovao je 1993. u meču sa Finskom.

Larsson je u karijeri nastupao za Feyenoord, Celtic, Barcelonu, Manchester United i Helsingborgs IF. Postigao je 324 gola u 567 prvenstvenih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.