"Novi Philipp Lahm" potpisao za Monaco

Njemački reprezentativac u Monacu

"Novi Philipp Lahm" potpisao za Monaco · Zvanično

Francuski prvoligaš Monaco posljednjih godina u svijetu nogometa poznat je po dobrom poslovanju.

Kneževi su s takvim trendom nastavili i u ljetnom prijelaznom roku, a novo ime u Monacu je mladi Benjamin Henrichs, njemački nogometaš kojeg inače smatraju nasljednikom Philippa Lahma.

U Njemačkoj je etiketiran kao jedan od najvećih talenata, što i ne čudi ako se uzme u obzir da je samo sa 19 godina debitovao za selekciju Elfa, a u Monaco stiže iz Bayer Leverkusena za 25 miliona eura.

“Henrichs je nadareni desni bek koji ima poprilično nacionalno i međunarodno iskustva i siguran sam da će sudjelovati u daljnjem uspjehu našeg tima”, rekao je izvršni direktor Monaca, prenose inostrani mediji.

Henrichs se, s druge strane, Monacu obavezao na petogodišnju saradnju, a debi za novi klub bi mogao imati već nedjelju u derbiju protiv Olympique Marseillea.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi