Novi pogodak Mahmutovića u pobjedi Teplica nad Jablonecom

Bh. internacionalac rešeta mreže u Češkoj

Novi pogodak Mahmutovića u pobjedi Teplica nad Jablonecom

Dino Kurbegović

U češkoj Gambrinus ligi ovog vikenda na programu su bile utakmice osmog kola. Ekipa Teplica za koju nastupaju trojica naših internacionalaca Aidin Mahmutović, Čajić i Ljevaković nastavila je sa sjajnim partijama i rezultatima.

Teplice su danas na svome terenu dočekale ekipu Jabloneca, a na kraju su sasvim zasluženo slavili rezultatom 3:1 novu pobjedu, koja ih zadržava u vrhu tabele, na četvrtom mjestu.

Lijepa vijest iz Češke najjače divizije dolazi da je naš internacionalac Aidin Mahmutović nastavio sa postizanjem golova, čime je potvrdio da se nalazi u životnoj formi. 

Domaćini su nakon mnogo prilika u prvom poluvremenu, u drugom dijelu utakmice slomili čvrste goste, a mrežu Jabloneca načeo je naš napadač u 60. minuti za vodstvo domaćina. Nakon gola Teplice su zaigrale još bolje i ofanzivnije što im je donjelo povećanje vodstva u 63. minuti, a strijelac je bio Nivaldo.

Nakon toga gostujući trener je napravio izmjenu u 67. minuti, a na teren je ušao Tresnak, kojem je trebalo samo sedam minuta da postigne utješni pogodak za goste, do kraja utakmice domaćini su pobjedu potvrdili u sudijskoj nadoknadi, a strijelac je bio Litsingi, koji je asistirao za prva dva gola. Teplice  su ostvarile petu pobjedu u ovoj sezoni. 

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Mahmutović je zamijenjen u 89. minuti uz veliki aplauz domaćih navijača, dok je Admir Ljevaković u igri proveo vih 90 minuta, treći naš internacionalac Aldin Čajič susret je promatrao sa klupe za rezervne igrače.

Mahmutović današnjim golom usamljen je na čelu liste najboljih strijelaca Gambrinus lige, 27-godišnji napadač i bivši igrač Čelika ove sezone je nastupio u sedam utakmica postigavši isto toliko golova. Teplice nakon osam kola imaju 17 bodova, tri manje od prvoplasiranog Plzena i nalaze se na odličnom četvrtom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.