Novi pogodak Seferovića

Prvenstvo Švajcarske - 10. kolo

Novi pogodak Seferovića

Teme:

Haris Seferović je postigao i drugi uzastopni gol u dresu Xamaxa.

Talentovani 19-godišnji Bosanac koji igra za mladu selekciju Švajacarske, pogodio je na gostovanju u Zurichu protiv Grasshoppersa za minimalan trijumf od 1:0. Seferović je kao i kod gola prije dve sedmice ušao u igru i to u 71. minutu, a već četiri minuta kansije bio je precizan.

Podsjetimo da je Seferović debitovao u švajcarskoj Prvoj ligi upravo u dresu Grasshoppersa još 2009, a zatim je otišao u Fiorentinu koja ga je za ovu sezonu pozajmila Xamaxu. Ovo mu je inače bila sedma utakmica u sezoni, a Seferović je igrajući u šest uzrasnih kategorija za Švajcarsku od U15 do U21 odigrao 55 utakmica i postigao je čak 28 golova. Xamax se sad odvojio od dna tabele nakon lošeg početka i četvrtoplasirani Basel im bježi tek četiri boda.

Rezultati nedjeljnih mečeva 10. kola
Luzern - Sion 2:0 (Yakin 19 penal, Renggli 90 penal)
Lausanne - Servet 0:0
Grasshopers - Xamax 0:1 (Seferović 75)
Tabela: Luzern 24, Young Boys 18, Sion 17, Basel 16, Thun 16, Servette 13, Xamax 12, Zurich 11, Grasshoppers 7, Lausanne 5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.