Novi poraz Aalena, Fejzić presjedio na klupi

2. Bundesliga, 13. kolo

Novi poraz Aalena, Fejzić presjedio na klupi

Večeras su odigrana tri susreta 13. kola 2. Bundeslige, u kojima je pobjedu jedino ostvario Sandhausen koji je sa 2:1 bio bolji od Nurnberga.

Iako su gosti od 16. minute preko Füllkruga imali minimalnu prednost, nakon deset minuta Sandhausen došao je do izjednačenja, a strijelac je bio Bieler. Konačnih 2:1 u 77. minuti postavio je Wooten. 

Aalen je na domaćem terenu minimalno poražen od Frankfurta rezultatom 1:0, a strijelac odlučujućeg pogotka u 72. minuti bio je Roshi. Naš Jasmin Fejzić cijeli susret odgledao je s klupe za rezervne igrače. 

Do pobjele bodova došlo je u meču između Kaiserslauterna i Bochuma, koji je okončan sa 2:2. Gosti su vodstvo imali od 32. minuti golom Teroddea, da bi u nastavku utakmice domaći tim preko Lakića i Jacoba preokrenuo rezultat, ali prednost su držali sve do posljednje minute susreta. Hladan tuš domaćim navijačima priredio je Sestak i postavio postavio konačnih 2:2 za veliki bod Bochuma. 

2. Bundesliga, 13, kolo

Sandhausen - Nurnberg 2:1 (Bieler 26., Wooten 77. / Füllkrug 16.)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Aalen - Frankfurt 0:1 (Roshi 72.)

Kaiserslautern - Bochum 2:2 (Lakić 48., Jacob 82. / Terrode 82., Sestak 89.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.