Novi poraz Crvenih đavola iz Kaiserslauterna

Novi poraz Crvenih đavola iz Kaiserslauterna

Midhat Šljivak

Fudbaleri Union Berlina savladali su na svom terenu ekipu Kaiserslauterna sa 2:0 u susretu 18. kola Druge njemačke Bundeslige.


Crveni đavoli iz Kaiserslauterna u ovaj susret su ušli sa samo jednim porazom u sezoni koji su doživjeli od St, Paulija u prošlom kolu, a sada su ponovo pognute glave napustili teren.

Do vodstva je Union stigao u 43. minuti kada je asistenciju Quiringa iskoristio  Simon Terodde, te je pogodio za vodsvo svog tima od 1:0, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Sve dileme oko pobjednika ovog susreta riješene su u 66. minuti. Pfertzel je ovog puta asistent, a ponovo je strijelac Terrodde za konačnih 2:0.

Domaća tri boda upisao je i FSV Frankfurt koji je savladao Sandhausen sa 3:1. Verhoek je u drugoj minuti doveo domaće do vodstva, da bi potom  u 13. minuti vodstvo udvostručio Yun, te se na odmor otišlo vodstvom domaćih od 2:0.

David Ulm je donio nadu gostima golom za smanjenje vodstva na 2:1 u 64. minuti susreta, no u 83. minuti Kapllani postavlja konačan rezultat sureta od 3:1.

Dusiburg je golom Kevina Wolzea iz 84. minute savladao kao gost Aalen sa 1:0, za goste je svih devedeset minut aodigrao bivši bh. reprezentativac Branimir Bajić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti