Novi poraz Dinama, Černomorec šokirao Električare

Odigrani susreti posljednjeg kola Evropske lige

Novi poraz Dinama, Černomorec šokirao Električare

Utakmice posljednjeg šetog kola UEFA Evropske lige večeras su igrali klubovi u grupama A, B i C. Prolazak u drugi krug izborili su Valencija, Swansea, Ludogorec, Černomorec, Salzburg i Esbjerg. 

Valencija je u grupi A dočekala na svom terenu Kuban. Nakon prvih 45 minuta na Mestalli nije bilo golova. Domaći u 68. minuti susreta dolaze do vodstva, a strijelac je bio Paco Alcacer. Gosti su se vratili u 84. minuti susreta, a strijelac je bio Melgarejo.

Swansea je večeras gostovao u švicarskoj kod St. Gallena. Prvo poluvrijeme nije ponudilo mnogo uzbuđenja, pa su mreže na ovom susretu nakon prvih 45 minuta mirovale. Domaći dolaze do vodstva u 80. minuti utakmice, a strijelac je Mathys. 

U grupi B Dinamo je večeras dočekao Ludogorec. Gosti su poveli u 28. minuti utakmice, a strijelac je bio Abalo. Dinamo se vratio u samoj završnici prvog poluvremena, a pogodio je Duje Čop.  

Ludogorec u 71. minuti dolazi do novog vodstva, a mrežu Dinama zatresao je Bezjak. Ostalo je do kraja susreta 2:1 za goste. 

U drugom susretu ove grupe PSV je ugostio Černomorec. Nakon prvih 45 minuta na ovom susretu nije bilo golova. U 58. minuti utakmice veliki šok za Električare. Černomorec je došao do vodstva, a strijelac je bio Dja Djedje. 

Salzburg koji je u prvih pet kola upisao isto toliko pobjeda dočekao je na svom terenu Esbjerg. Jedini pogodak u prvom poluvremenu vidjeli smo u 19. minuti susreta, a strijelac je nakon asistencije Kampla bio Mane. 

Kampl je u 57. minuti donio dva gola prednosti Salzburgu. Samo pet minuta kasnije Salzburg je postigao i treći pogodak, a strijelac je bio Mane. 

Standard je u Liježu dočekao Elfsborg u drugom susretu grupe C. Standard je došao u vodstvo u 31. minuti utakmice. Mrežu Skandinavaca zatresao je Mbombo. Gosti su izjednačili deset minuta kasnije golom Nilssona. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Samo što je lopta krenula sa centra u drugom poluvremenu Elfsborg je došao do vodstva. Mrežu domaćih opet je zatresao Nilsson. Nastavio je Elfsborg u istom ritmu, gosti su samo par minuta kasnije postigli i treći pogodak. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.