Novi poraz Eniseya

Nakon 29:9 u prvom periodu

Novi poraz Eniseya

Enisey je doživio novi poraz, ovaj put u 16. kolu VTB Promo Cupa od Nymburka (86:77).   

Prošlo kolo u prvenstvu Rusije trebalo je biti moguća prekretnica u sezoni kada je u pitanju sastav Elmedina Kikanovića, ali poraz u zadnjim sekundama od Krylya (62:61) i takvu malu mogućnost za boljim igrama u nastavku prvenstva učinio je nemogućom misijom.

 

Tako Enisey ide iz poraza u poraz, a koliko je tim deprimiran možda najbolje govori prva četvrtina (29:9) koja je novi poraz već u prvim minutama i nagovjestila.

 

Naš igrač u dresu Eniseya Elmedin Kikanović postigao je samo 2 poena, dok je nekadašnji igrač Igokee Brian Chase bio odličan sa 24 poena, ali ipak nije pomoglo.

 

U timu koji je prošle godine učestvovao u ABA ligi najbolji je bio Wilson sa 14 poena i 11 skokova, po 17 poena dodali su Palyza i Benda.

 

Enisey nakon ovog kola u grupi B VTB-a zauzima predzadnju poziciju sa 3 pobjede i 13 poraza. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.