Novi poraz Hrvatica, Turska dobila Češku

Novi poraz Hrvatica, Turska dobila Češku

Midhat Šljivak

Ženska košarkaška reprezentacija Hrvatske upisala je i drugi poraz na Olimpijskim igrama u Londonu. Danas su od Hrvatica bile bolje košarkašice Kine rezultatom 83:58.

Kineskinje su tokom čitavog susreta kontrolisale rezultat i imale su vodstvo. Na poluvremenu su imale osam poena prednosti 39:31, da bi se u nastavku ta prednost konstanto povećavala za konačnih 25 poena razlike.

Nan Chen je sa 28 poena predvodila Kinu, dok je kod Hrvatske Sandra Mandir ubacila 22 poena.

Košarkašice Turske su u sjajnoj utakmici bile bolje od Češke 61:57. Turkinje su bile bolje tokom kompletnog susreta. Na poluvremenu su imali velikih plus 12, 33:21, no Čehije su uspjele uvesti utakmicu u neizvjesnu završnicu gdje ipak nisu imale snage za preokret, te je Turska došla do druge pobjede. Palzaloglu, Ceglar i Yilmaz su ubacile po 11 poena za Tursku, dok je kod Češke Jana Vesela ubacila 19 poena.

Grupa A:
Hrvatska - Kina 58:83
Češka - Turska 57:61

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.