Novi poraz Ibrakovića, Prevljak strijelac

Erste liga, 33. kolo:

Novi poraz Ibrakovića, Prevljak strijelac

Kapfenberg kojeg vodi bh. trener Abdulah Ibraković nastavio je sa serijom loših rezultata u austrijskoj Erste ligi. 

Novi poraz Kapfenberg je pretrpio u meču 33. kola protiv drugoplasiranog Lieferinga, a meč odigran na stadionu "Franz Fekete" okončan je rezultatom 3:0 u korist gostujućeg kluba. 

Da se Kapfenberg neće dobro provesti protiv Lieferinga bilo je jasno već na otvaranju utakmice. U šestoj minuti gostima je prednost donio Okugawa, da bi u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena na 2:0 povisio bivši mladi bh. reprezentativac Smail Prevljak. 

Do kraja utakmice, tačnije u 79. minuti, Liefering je uspio doći do novog pogotka, a ovoga puta strijelac je bio Grabovac. 

Nakon ovog poraza Kapfenberg se nalazi na osmoj poziciji od ukupno deset klubova u ligi. 

Erste liga: 

Austria Lustenau - Innsbruck 1:1
BW Linz - FAC Wien 0:0
Kapfenberg - Liefering 0:3
Neustadt - Horn 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi