Novi poraz Kavale, Mitrović postigao sedam poena

PAOK nanio novi poraz Kavali

Novi poraz Kavale, Mitrović postigao sedam poena

Kavala je danas u okviru petog kola na svom parketu dočekala PAOK. Slavili su Solunci, 91:70. 

Domaćin nakon četiri kola i dalje ne zna za pobjedu, dok su gosti iz Soluna u ovaj susret ušli sa polovičnim učinkom. PAOK je bolje otvorio susret i nakon dvije minute igre došao do plus pet. Vrlo brzo domaćin se vratio u igru i došao do prednosti 13:8, nakon pet minuta igre. Kavala je prvu četvrtinu riješila u svoju korist, rezultatom 20:19. U nastavku prvog poluvremena igra koš za koš, a nakon pet minuta igre domaćin je imao prednost 32:29. Kavala je potom zaigrala nešto bolje i stvorila osjetniju razliku, na poluvrijeme je domaćin otišao sa vodstvom 51:41. 

 

U durgom poluvremenu bolje izdanje gostiju, nakon svega pet minuta prednost Kavale se istopila na samo jedan poen. Do kraja utakmice igra domaćina se raspala, za 14 minuta u drugom poluvremenu postigli su devet poena. PAOK je mirno priveo susret kraju i pobijedio 91:70. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Hatcher sa 22 poena. Kod domaćina Gagaloudis je postigao 20 poena. Nemanja Mitrović odigrao je 30 minuta, postigao sedam poena i skupio šest skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.