Novi poraz Marseillea

Ligue 1

Novi poraz Marseillea

M. Šljivak

U prvoj utamici 27. kola francuskog fudbalskog prvenstva Ligue 1 Ajaccio je na svom terenu savladao Marseille rezultatom 1:0, golom u samom finišu utakmice.

Prvo poluvrijeme je proteklo u izjednačenoj igri, sa nekoliko prilika na obje strane, no bez konkretnog napadačkog učinka. Nešto bolje prilike imali su domaći fudbaleri, ali se na poluvrijeme otišlo bez pogdodaka.

Drugo poluvrijeme na stadionu François Coty nije nam pružilo ništa zanimljiviju utakmicu. Glavni događaji su bili žuti kartoni, dok konkretnih ptilika za postizanje gola nije bilo.

Ipak, domaći fudbaleri u samom finišu utakmice stižu do tri boda. Igrala se 89. minuta kada Benjamin Andre postiže gol za tri boda ekipe Ajaccia.

Fudbaleri Marseilla su tako ostali bez pobjede šestu uzastopnu  utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.