Novi poraz Željezničara, SFK 2000 slavio u Zenici

Premijer liga za žene

Novi poraz Željezničara, SFK 2000 slavio u Zenici

Edmir Škorić

Aktuelne prvakinje, nogometašice SFK 2000 iz Sarajeva, slavile su u Zenici protiv Čelika s 2:0, a golove su postigle Alisa Spahić u 31. minuti iz penala i Aida Hadžić u 86. minuti.

Igračice Željezničara su u Bosanskoj Krupi, pred svojim navijačima, poražene od Banja Luke (0:3), što im je bio i drugi vezani poraz. Slađana Bulatović je postigla hat-trick, a jedan od tri gola postigla je s bijele tačke u 61. minuti.

Mladost je s 3:1 u Modriči bila bolja od istoimene domaće ekipe. Jedini gol za Modričanke postigla je Marija Milićević u 17. minuti, dok su za gošće pogađale Ermina Abdaković (dva gola) i Iva Turić.

Radnik-Bumerang je u Bijeljini sa 2:0 bio bolji od Gradine iz Srebrenika. Milica Jović i Jelena Mlađenović su se upisale u listu strijelaca.

Premijer liga za žene, 2. kolo:
Čelik - SFK 2000 0:2 (Al. Spahić 31 - penal, Hadžić 86)
Željezničar - Banja Luka 0:3 (Bulatović 2, 10, 61 - penal)
Modriča - Mladost 1:3 (Milićević 17/ Abdaković 14, 42, Turić 57)
Radnik-Bumerang - Gradina 2:0 (Jović 13, Mlađenović 25)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije