Novi poraz Zrinjskog

Makedonski Feni slavio u Mostaru

Novi poraz Zrinjskog

M. Maksimović

Košarkaši Zrinjskog nisu uspjeli niti u četvrtom kolu upisati prvu pobjedu ovosezonskog izdanja Balkanske lige. Ovaj je put je u Mostaru slavila vodeća ekipa makedonskog prvenstva, prošlogodišnji osvajač ove lige, sastav Feni Indsutries iz Kavadarca 68:76.

Zrinjski je odigrao dobro prvo poluvrijeme, većim dijelom je bio u vodstvu, u jednom trenutku je na semaforu stajalo 30:21. Do odmora gosti svoj zaostatak spusštaju na -5, a sva dvij vezane trice prelaze u vodstvo četiri minute prije kraja treće četvrtine.

Ipak kada su utakmica lomila, gosti su pokazali više koncetracije, sigurnosti sa linije slobodnih bacanja, pa su stigli do treće pobjede.

Kod  domaćih prvo ime susreta bio je Marcel Jones koji je uz 15 poena dodao i čak 16 skokova, dva više je ubacio Luka Klarica, dok je Diego Kapelan utakmicu zaključio sa 14 poena i 5 skokova. U pobjedničkoj ekipi je Jarrid Frye sa 17 poena bio najbolji, Ivan Lilov je ubacio 14. U ekipi Zrinjskog definitivno se nisu proslavili u šutu za tri poena, promašili su 15 trica, ali bili loši i sa linije slobodnih bacanja (11/21).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti