Novi projekat Tuzla Cityja: Kreće gradnja travnjaka s vještačkom travom

Radovi kreću sutra

Novi projekat Tuzla Cityja: Kreće gradnja travnjaka s vještačkom travom

Bh. premijerligaš Tuzla City uskoro će u Simin Hanu dobiti novi travnjak s vještačkom travom.

Ovim infrastrukturnim projektom igrači Tuzla Cityja, uključujući i one mlađe kojih ima više od 150, dobit će dosta bolje uslove za treniranje, a završetak radova bi trebao biti okončan do kraja ove kalendarske godine ukoliko vremenske prilike budu to dozvoljavale.

"Prije postavljanja trave uradit će se tri tamponska sloja, koje zahtijeva izgradnja jednog ovakvog travnjaka. Riječ je o kvalitetnoj travi visine šest centimetara, a veličine više od 8.000 kvadratnih metara. Travnjak će dobiti sjajan izgled sa kombinacijom tamno-svijetle zelene boje", saopštili su iz Tuzla Cityja.

Teren će, kako je navedeno, ispunjavati sve međunarodne standarde. Okolo će biti postavljena traka za trčanje, kao i nove kućice za rezervne igrače te delegate.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ekipa Tuzla Cityja se u ovoj sezoni inače po prvi put u klupskoj historiji takmiči u Premijer lige BiH.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

seibeg
Sretno Tuzla City zaslužujete Premier ligu BiH, nadam se da ćete biti stabilan premierligaš i boriti se za sami vrh tabele.
20 12
disident7
Po cemu zasluzuju ? Po tradiciji ? Po igri ? Po broju navijaca ? Nemaju nista od toga.
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi