Novi prvoligaš iskoristio polovne stolice za rekonstrukciju tribine

Dobijanje licence stvar formalnosti

Novi prvoligaš iskoristio polovne stolice za rekonstrukciju tribine

A. Čaušević

Među klubovima koji će se sljedeće sezone takmičiti u Prvoj ligi RS nalazi se i Ljubić iz Prnjavora. 

Ljubić je plasman u drugi rang bh. fudbala izborio zahvaljujući proširenju lige, a u međuvremenu morao je poraditi na vlastitoj infrastrukturi.

Vrijedno rukovodstvo Ljubića i lokalne škole fudbala iz Prnjavora nisu sjedili skrštenih ruku te su se odmah bacili na posao i zamišljeno sproveli u djelo.

Značajnu pomoć za rekonstrukciju tribine Ljubiću je dao i banjalučki Borac koji je besplatno ustupio polovne stolice. I ostali materijali neopohdni za postavljanej stolica i ''šmikanje" tribine su također stigli posredstvom donacije.

Tako sada stadion u Prnjavoru ima kapacitet od 700 sjedećih mjesta. Preostalih 200 stolica će biti postavljene na tribinu pored pomoćnog terena.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

U narednom periodu očekuje se dolazak komisije FS RS kako bi se lično uvjerili u infrastrukturni iskorak Ljubića te će dobijanje licence prema svemu sudeći samo biti stvar formalnosti.

[facebook]https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1210890852592426&id=393762580971928[/facebook]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi