Novi remi Guizhou Renhea, Zlatan i Zvjezdan igrali

Superliga

Novi remi Guizhou Renhea, Zlatan i Zvjezdan igrali

Midhat Šljivak

Treći uzastopni remi u kineskoj Superligi ubilježila je ekipa Guizhou Renhea za koju nastupaju Zvjezdan Misimović i Zlatan Muslimović, a danas su igrali 1:1 na gostovanju kod drugoplasiranog Shandong Leunga.

Vrlo nervozna utakmica u prvom poluvremenu nije donijela naročito lijep fudbal, pa se na odmor otišlo bez golova 0:0.

Ipak, na samom otvaranju drugog poluvremena postignuta su dva gola, po jedan na obje strane. Domaći tim je stigao do prednosti u 47. minuti golom Antara, da bi samo dvije minute kasnije Guizhou Renhe izjednačio golom Jorde, koji je ušao u drugom poluvremenu umjesto Zlatana Muslimovića.

Ovaj rezultat se do krajanije mijenjao, te je ostalo 1:1. Misimović je odigrao kompletan susret, dok je Muslimović igrao prvo poluvrijeme.

Guizhou je ovim remijem zadržao treću poziciju nakon 15 kola sa 27 bodova, tri manje od današnjeg rivala, a čak 11 manje od prvoplasiranog Guangzhoua.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.