Novi skandal: Odgođen meč kvalifikacija Europa lige, Kosovari u nevjerici!

Imali su dovoljno igrača, ali susreta nije bilo

Novi skandal: Odgođen meč kvalifikacija Europa lige, Kosovari u nevjerici!

Admin Čaušević

Ove sedmice počinju kvalifikacije za Europa ligu, a na programu su mečevi preliminarne runde. 

Priština sa Kosova je trebala gostovati Lincolnu. Meč između kosovskog i gibraltarskog predstavnika se trebao igrati večeras, ali je odgođen.

Kosovari su jučer doputovali na Gibraltar nakon čega su testirano na koronavirus, bilo je čak osam pozitivnih slučajeva.

Iako su imali dovoljno igrača za meč, domaćini su odbili da izađu na teren. I lokalna vlast nije dala dozvolu da odigranje meča.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Gibraltar nije dozvolio da se igra utakmica iako smo imali dovoljno igrača za početak susreta, sada se vraćamo na Kosovo", rekao je Kastrim Sopa.

Čeka se zvanična odluka UEFA-e, ali prema svemu sudeći Priština će biti izbačena iz Europa lige te će se u drugo pretkolo plasirati Lincoln.

Top Komentari

Majan
Šta rade predstavnicima Kosova, sramota!
8 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi