Novi šok na Apeninima: Ancelotti odbio Italijane?

Ne želi biti selektor Azzurra?

Novi šok na Apeninima: Ancelotti odbio Italijane?

E. Čaušević

Nakon što se reprezentacija Italije nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo postalo je jasno da je pred ovom selekcijom mnogo izazova u narednom periodu, a prvi od njih je biranje novog selektora.

Javnost u Italiji je već nekoliko mjeseci saglasna da bi najbolje rješenje za ovu reprezentaciju bilo dovođenje Carla Ancelottija. Čelni ljudi Fudbalskog saveza Italije ponudili su prije nekoliko dana saradnju iskusnom treneru, ali prema prvim informacijama on je poručio da nije zainteresovan.

Corriere dello Sport je objavio jutros da je 58-godišnji stručnjak obavio razgovore sa čelnicima FS Italije, ali da je sve šokirao odlukom da nije zainteresovan trenutno da vodi ekipu s Apenina. Navodno, glavni razlog što se Ancelotti predomislio jeste činjenica da je zainteresovan da karijeru nastavi na klupi Arsenala.

Otkako je Arsene Wenger potvrdio da napušta Emirates tako je i Carlo Ancelotti postao jedan od trenera koji se povezuje s londonskim klubom. Međutim, čini se da je iskusni trener zaista zainteresovan da se vrati u engleski Premiership.

Italijanski mediji još su naveli da će se za klupu Italije sada boriti Roberto Mancini i Claudio Ranieri. Mancini je trenutno trener Zenita, dok Ranieri vodi Nantes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti