Stadion od pet zvjezdica: Nedaleko od BiH "niče" evropska ljepotica
Foto: fcfarulconstanta.ro

Višemilionski projekat

Stadion od pet zvjezdica: Nedaleko od BiH "niče" evropska ljepotica

E. Ganibegović

Prošlog ljeta rumunski klub Farul Constanța se spojio s Viitorulom, klubom kojeg vodi Gica Hagi, a nova momčad nastavila je igrati na stadionu u Ovidiuu u sezoni 2021/2022.

Hagi se jako nada da će se to promijeniti i da će prvi tim Constante igrati na modernoj areni, koja će biti izgrađena na mjestu starog stadiona u najvećem gradu u Dobrudži.

Rumunski "Kralj" tvrdi da bi stadion mogao biti gotov na ljeto 2024. godine, ako sve bude išlo po planu:

"Blizu smo vlasti, želimo graditi stadion, ali mi smo stopostotni privatni klub. I na Akademiji nam ide dobro, imamo dosta sponzorstava, imamo i najveću tvrtku u našoj zemlji, naša djeca nas podržavaju."

"S moje strane, mislim da 2024. godine stadion može biti dovršen, ako se želi. Svi žele stadion. Iz Bukurešta mora doći odobrenje i čini se da je sve u redu. Mislim da 2024., na ljeto, možemo igrati na novom stadionu", rekao je Gica Hagi u emisiji Digi Sport Special.

projekt stalnog stadiona2

Prije šest mjeseci gradska vijećnica Constanta objavila je da želi izgraditi sportski kompleks vrijedan više od 100 miliona eura.

Projekt uključuje nogometni stadion od 15.000 sjedećih mjesta, sa svim funkcijama potrebnim za kvalifikaciju za UEFA kategoriju IV, koji će moći ugostiti utakmice na razini Lige prvaka, te vježbalište, tenisku arenu od 4.750 mjesta, gdje se mogu organizovati WTA i ATP turniri, još jedna teniska arena s manje od 1000 mjesta i četiri poligona, administrativni centar sa prostorima za smještaj, trening i oporavak sportaša.

projekt stalnog stadiona1

Top Komentari

Labile
Opet Ganibegović blista sa svojim klikbejt naslovima... Čuj nedaleko od BiH, a udaljenost od Sarajeva do Ovidiua preko 1000 kilometara hahahah
7 3
DadiG
Od kada stadioni imaju zvjezdice?
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi