Novi-stari klub na fudbalskoj mapi u BiH

Kreću iz najnižeg ranga

Novi-stari klub na fudbalskoj mapi u BiH

A. Čaušević

Novi-stari klub se pojavio na fudbalskoj mapi u BiH.

Naime, izbornom sjednicom održanom u petak ponovo s radom počinje NK Teočak, klub koji će se od naredne sezone takmičiti u 3. ligi Tuzlanskog kantona.

Prioriteti za sljedeću godinu su da se napravi preregistracija kluba te obezbjede sredstva za normalno funkcionisanje.

Cilj je da se utakmice igraju na stadionu u u Mumbašićima te stvore uslovi za normalno takmičenje.

Bit će neophodno i napraviti selekcija igrača gdje je naglašen stav da se radi sa mlađim igračima, zatim napraviti opremanje ekipe svom potrebnom sportskom opremom te stvoriti druge uslova za rad i takmičenje u narednoj sezoni.

Posebno je naglašena obaveza transparentnog postupanja sa klupskim i redovnog informisanja javnosti putem medija i putem facebook stranice NK Teočak.

Inače, za predsjednika NK Teočak izabran je Sead Mustajbašić, a Upravni odbor čini ukupno devet članova. Predsjendik Skupštine je Abdulkadir Mulaosmanović.

Ovaj klub je prije nekoliko godina zamrznuo svoj rad zbog teške situacije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi