Novi Travnik u derbiju očitao lekciju Vitežanima

Druga liga Zapad

Novi Travnik u derbiju očitao lekciju Vitežanima

E. Škorić

U jedinoj nedjeljnoj utakmici Druge lige FBiH - grupa Zapad Novi Travnik je sa 6:1 deklasirao Vitez.

Gosti iz Viteza bili su potpuno nemoćni pred superiornim domaćinom. Golijada Novotravničana je krenula u prvoj minuti golom Rezdeušeka.

U trećoj je već bilo 2:0, Buljubašić je pogodio. Potom je Mamuša u 17. postigao treći gol za domaće, a u 21. minuti Milanović je strijelac. Zukan je smanjio u 30. minuti.

U nastavku su gosti primili još dva gola. U 73. minuti Petak je povisio na 5:1, da bi Buljubašić drugim golom u 78. minuti postavio konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Novi Travnik je preuzeo vrh tabele iako ima 24 boda kao i drugoplasirana Krajina iz Cazina. FK Vitez je sada treći sa 22 boda.

Druga liga - Zapad, 11. kolo:
Novi Travnik - FK Vitez 6:1 (Rezdeušek 1, Buljubašić 3, 78, Mamuša 17, Milanović 21, Petak 73/ Zukan 30)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.