Novi trener Alavesa će biti najmlađi u La Ligi

Zvanično imenovan

Novi trener Alavesa će biti najmlađi u La Ligi

Španski prvoligaš Deportivo Alaves potvrdio je kako je novi trener Luis Zubeldia. 

Zubeldia je na trenerskoj klupi naslijedio Mauricija Pellegrina, koji je napustio klupu Alavesa nakon samo jedne sezone tokom koje je vodio klub do finala Kupa i devetog mjesta u španskom šampionatu. 

Detalji ugovora između Alavesa i Zubeldije nisu objavljeni, no ono što je interesantno, jeste da se radi o treneru koji će ujedno biti najlađi u La Ligi. 

S obzirom da je veoma rano završio igračku karijeru, Zubeldia je uplovio u trenersku avanturu i već sa 36 godina iza sebe ima iskustvo rada u Kolumbiji, Meksiku, Ekvadoru i rodnoj Argentini. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Putem zvanične stranice Alaves je, uz dobrodošlicu, poželio Zubeldiji puno sreće u narednom periodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi