Novi trener HSV-a: Halilović nije nikakav 'wunderkind'

"Moramo biti oprezni"

Novi trener HSV-a: Halilović nije nikakav 'wunderkind'

Hrvatski fudbaler Alen Halilović još uvijek se nije izborio za prvi sastav u HSV-u. 

Halilović je u HSV stigao u ljetnom prijelaznom roku iz Barcelone za svotu od 5,5 miliona eura, a gledajući kroz sferu za njega bi dolazak Gisdola na klupu dugogodišnjeg njemačkog bundesligaša mogao biti pomak prema naprijed. 

Odmah po dolasku novi trener HSV-a je izjavio da Halilović nije nikakav 'wunderkind' i da nerealna očekivanja nikome ne idu u korist. 

"Vrlo dobro znam kako je raditi s talentovanim igračima. Ostavite dečka na miru. S takvom reputacijom i medijskom pompom nikome ne pomažete, a ni on sam to ne može ispuniti. Ispred njega je postavljena planina na koju se on ne može popeti", kazao je Gisdol njemačkim novinarima i potom dodao: 

"Nije on nikakav wunderkind kakvim ga nazivate. On je talentovan i mogao bi postati jako dobar igrač. Moramo biti oprezni jer bi on mogao izluditi od svih tih očekivanja", zaključio je trener HSV-a. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U dosadašnjem dijelu prvenstva Halilović je odigrao pet utakmica u svim je ulazio s klupe. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi