Novim dresovima Borussije dominiraju crna i žuta boja, ali šare su pravo osvježenje

Još se čeka sponzor

Novim dresovima Borussije dominiraju crna i žuta boja, ali šare su pravo osvježenje

Admin Čaušević

Internetom su počele kružiti prve fotografije domaćih dresova Borussije Dortmund za sljedeće sezone. 

Dresovima što je i očekivano dominiraju crna i žuta boja, dok je prostor za sponzorski logo još uvijek upražnjeno s obzirom da klub iz Dortmunda mijenja glavnomg sponzora.

Tako će Evonik biti sponzor u DFB Pokalu, Ligi prvaka i međunarodnim prijateljskim, dok će tokom susreta Bundesligi na prsima biti logoa kompanije 1&1.

Novitet je i dizajn crnih šara na dresu koje su inspirisane stanicom podzemne stanice koja se nalazi u blizini stadiona Signal Iduna Park.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Puma se odlučila za klasičan dizjan šorceva i štucni koji će biti crne, odnosno žute boje. Dresovi će u prodaju biti pušteni 1. jula kada na snagu stupa ugovor s kompanijom 1&1.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi