Novo pojačanje Manchester Cityja propušta start sezone

Neće igrati protiv Brightona

Novo pojačanje Manchester Cityja propušta start sezone

Novi fudbaler Manchester Cityja Benjamin Mendy neće moći nastupiti u 1. kolu Premiershipa protiv Brightona. 

Francuski defanzivac je ovog ljeta stigao na Etihad u transferu vrijednom 57 miliona eura, međutim, kako je trener Pep Guardiola izjavio za Sky Sport, on gotovo sigurno neće biti na raspolaganju u utakmici protiv Brightona.

"Nažalost, Mendy ima problema sa povredom butine i neće biti spreman još dvije, tri nedjelje", kazao je Guardiola. 

Mendy je, podsjetimo, stigao u Manchester City iz Monaca. Tim iz Kneževine je njegovom prodajom napravio fantastičan posao, budući da je isti ovaj fudbaler prije samo godinu dana stigao iz Marseillea za 13 miliona eura, a sada je prodan za pravo bogatstvo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nema sumnje da će Manchester City sa novim pojačanjima i ove sezone biti jedan od kandidata za osvajanje naslova prvaka. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi