Novo pojačanje na Etihadu, City plaća 50 miliona funti
Foto: EPA

Virgil van Dijk stiže u City

Novo pojačanje na Etihadu, City plaća 50 miliona funti

Midhat Šljivak

Manchester City poslao je ponudu ekipi Southamptona za defanzivca Virgila van Dijka (25), prenose engleski mediji.

Očekivano, ponuda je zaista ogromna, a Građani su spremni na račun Svetaca uplatiti čak 50 miliona funti.

Van Dijk bi tako trebao postati prvo pojačanje Manchester Cityja u januarskom prelaznom roku, a sve bi oko transfera trebalo biti jasno do kraja sedmice.

Dolaskom u redove tima iz Manchestera, Van Dijk bi postao osmi najskuplji fudbaler u povijesti, te ukupno drugi najskuplji igrač Cityja, nakon Kevina De Bruynea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Holandski fudbaler je karijeru počeo u Groningenu, gdje je igrao do 2013. godine, kada prelazi u Celtic.

Nakon dvije sezone u redovima škotskog velikana, potpisao je za Southampton, gdje je izrasao u jednog od najboljih štopera Evrope.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi