Novo pojačanje već sutra u Barceloni
Foto: EPA

Stiže Yerry Mina

Novo pojačanje već sutra u Barceloni

M. Šljivak

Barcelona je jučer završila veliki transfer. Na Nou Camp je stigao Brazilac Philippe Coutinho, a već u ponedjeljak će u redove katalonskog kluba stići novo pojačanje.

Novi igrač Barce postaće Kolumbijac Yerry Mina. Mediji u ovoj zemlji tvrde da će 23-godišnji štoper sutra stići u Barcelonu, gdje će kompletirati transfer iz brazilskog Palmeirasa.

Brazilski velikan će za usluge ovog fudbalera inkasirati 12 miliona eura, a jedan dio novca će ići i kolumbijskom Independienteu iz Santa Fea, kluba u kojem je Mina počeo karijeri.

Sjajni štoper će tako imati priliku da zaigra na velikoj sceni. Radi se o fudbaleru koji bi trebao pojačati defanzivni red Barcelone, a u tim stiže kao zamjena za Javiera Mascherana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mina je standardni član reprezentacije Kolumbije za koju je postigao tri gola u devet nastupa. Za Palmeiras je odigrao 35 mečeva i postigao je šest pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije