Novo sjajno pojačanje za Markovića i Trabzon
Foto: EPA

Kinsey potpisao

Novo sjajno pojačanje za Markovića i Trabzon

M. Šljivak

Tarence Kinsey, sjajni 31-godišnji američki košarkaš, novi je član turskog Trabzonspora.

Tim našeg Nenada Markovića u novu sezonu turske TBL lige ulazi znatno pojačan. 

Nakon što su produžili ugovore sa igračima koji su protekle sezone nosili tim do polufinala prvenstva i finala EuroChallenge kupa, Trabzon je doveo nekoliko fantastičnih pojačanja.

Tarence Kinsey je jedan u nizu igrača koji su stigli. Prethodno su došli Darius Johnson-Odom, Damian Kulig, Berkay Candan, Sertač Šanli, Ibrahim Yildirim i Hakan Demirel.

Kinsey iza sebe ima odličnu sezonu u ruskom Nizhnyju, gdje je po meču ubacivao 14 poena u prosjeku. U bogatoj karijeri  igrao je još za Partizan, Unicaju, Scavolini, Efes i Fenerbahče, dok je u NBA ligi nosio dres Clevelanda i Memphisa.

Iskusni košarkaš će sigurno predstavljati veliko pojačanje za tima Nenada Markovića, koji ima velike ambicije u novoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.