Novosel: Teletović prolazi ono što je prolazio Dražen

Proslavljeni košarkaški stručnjak, sudija i član košarkaške Kuće slavnih, Mirko Novosel jedno je od najvećih imena u svijetu košarke na svijetu.

Novosel trenutno obavlja funkciju savjetnika selektora BiH Ace Petrovića, a u izjavi za SportSport.ba dotakao se nekoliko tema.

"Pratim koliko mogu igre reprezentativaca u klubovima. Neki igraju bitne uloge u svojim klubovima, neki manje bitne, ali bitno je da se sve to fino posloži kada dođu pripreme", kaže Novosel, koji se potom osvrnuo i na Mirzu Teletovića.

"Mirza je odličan igrač i odličan momak. Ono kroz što on prolazi je klasična priča za sve brucoše u NBA. Dražen Petrović je imao istu priču u Portlandu. Ipak, mislim da će ovo biti jedno dobro iskustvo za njega", rekao je, između ostalog, Novosel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.