Nowitzki: Igraću u Litvaniji

Nijemac preskače Tursku, ali ide u Litvaniju

Nowitzki: Igraću u Litvaniji

Najbolji njemački košarkaš Dirk Nowitzki zvanično je potvrdio da neće igrati na Mundobasketu u Turskoj ovog ljeta, ali da će igrati na Eurobasketu naredne godine u Litvaniji.

Iako su mnogi mislili kako će se Nowitzki oprostiti od nacionalnog dresa on je takve navode odbacio rekavši kako će ovog ljeta samo napraviti malu pauzu potrebnu da se odmori.

Reprezentacija Njemačke je pod vodstvom zvijezde Dallas Mavericksa bila druga u Evropi 2005. godine, te treća u svijetu 2002. godine.

"Naredne godine želim da igram na Evropskom prvenstvu u Litvaniji i pomognem timu da se plasira na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, što je naš primarni cilj", rekao je Nowitzki njemačkim medijima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.