Nowitzki: Planiram igrati na Eurobasketu 2015
Foto: EPA.eu

Najbolji njemački košarkaš

Nowitzki: Planiram igrati na Eurobasketu 2015

Eurobasket 2015 koji je prvobitno trebala organizovati Ukrajina održati će se u nekoliko evropskih država nakon izbijanja krize u ovoj zemlji, a jedan od domaćina biti će i prijestolnica Njemačke - Berlin.

"Jednim dijelom dobili smo organizaciju Eurobasketa 2015 računajući utakmice koje će se igrati u Berlinu, i ja planiram biti tamo", rekao je njemački reprezentativac i košarkaš Dallas Mavericksa Dirk Nowitzki tokom svog gostovanja u jednoj sportskoj emisiji na ARD-u.

"Narednog ljeta imat ću 37 godina, a tada ću ponovo sjesti ta stol za rukovodstvo Košarkaškog saveza Njemačke. Domaćinstvo EP-u je jedna velika stvar", kazao je najbolji njemački košarkaš. 

Na Eurobasketu će se Nijemci boriti i za mjesta koja vode na Olimpijske igre 2016 u Rio de Janeiru. 

"Mi imamo jedan mlad tim koji sanja o učešću na Olimpijskim igrama. Bilo bi lijepo kada bi uspjeli da ispunimo taj san", istakao je Nowitzki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.