Nowitzki propušta Svjetsko prvenstvo

Njemačka oslabljena

Nowitzki propušta Svjetsko prvenstvo

A. Beganović

Svjetsko košarkašklo prvenstvo u Turskoj koje se igra od 28. avgusta do 12. septembra biće osiromašeno neigranjem nekoliko velikih košarkaških zvijezda.

Posljednji koji je otkazao nastup za svoju selekciju na smotri najboljih košarkaških reprezentacija je sjajni njemački košarkaš Dirk Nowitzki.

Selektor njemačke košarkaške reprezentacije Dirk Bauermann objavio je imena 16 košarkaša na koje računa za SP, a na spisku nema Dirka Nowitzkog, koji će tako nakon propuštenog Eurobasketa prošle godine u Poljskoj propustiti još jedno veliko takmičenje.

Podsjetimo, Njemačka će na SP igrati u grupi sa Srbijom, Argentinom, Australijom, Angolom i Jordanom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.