Skupština NS BiH danas neće izabrati Odbor za posredovanje

Dva počasna presjednika, ko će proći dalje?

Skupština NS BiH danas neće izabrati Odbor za posredovanje

Samir Mlaćo

Danas će u Sarajevu biti održana redovna i izborna sjednica Skupštine NS BiH.

Tako ćemo dobiti novu vladu u krovnoj kući bh. nogometa, a danas neće biti izabran Odbor za savjetovanje i posredovanje.

Neslužbeno, ova tačka neće biti na dnevnom redu, kako SportSport.ba nezvanično saznaje po "zahtjevu" delegata Skupštine iz Republike Srpske.

A, o čemu se zapravo radi? Naime između člana 17. , 24., 28., i člana 60. Statuta Saveza postoji kolizija. Član 17. definiše poziciju počasnog predsjednika i počasnih članova, Odbor za posredovanje i savjetovanje, te način na koji se biraju njihove nadležnosti, dok s druge strane član 24. definiše nadležnosti Skupštine gdje ne stoji da Skupština bira članove odbora za posredovanje i savjetovanje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U članu 17. stoji i da počasni predsjednik ulazi u odbor, a kako Savez ima dva počasna predsjednika, dolazi do problema. Statut nije definisao koji od dvojice (Ivica Osim, Elvedin Begić) ulazi u Odbor. 

Zbog svega toga predloženo je Skupštini Saveza da se članovi odbora za posredovanje i savjetovanje ne izaberu na današnjoj Skupštini, a te tačke najvjerovatnije neće ni biti na Dnevnom redu. Skupština će vjerovatno usvojiti zaključak prema kojem je potrebno uraditi analizu Statuta u ovom dijelu i prijedlog za izmjenu Statuta pripremiti za narednu Skupštinu NS BiH. Drugim riječima, vjerovatno će Statut biti uskoro promijenjen i tek nakon toga biće poznata sudbina Odbora za posredovanje i savjetovanje, odnosno njegovi članovi. 

Top Komentari

Mowzilla
Ukratko: SAVEZ NAPOLjE !!!
3 1
Shojich07
Sramotno je da se o tome i priča. Sa jedne strane imamo legendu, a sa druge strane imamo mufljuza koji radi svoje zicegu gazi sve živo i mrtvo. Ali kakva država takav sport....
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi