Mobilizacija navijača Sturma zbog Ivice Osima!

Mole sugrađane da im izađu u susret

Mobilizacija navijača Sturma zbog Ivice Osima!

Admin Čaušević

Ivica Osim je najveća legenda FK Željezničar, a isto se može reći i za austrijski Sturm.

Osim je u Grazu ostavio dubok trak, a vrhunac slave Sturm je imao dok ih je vodio upravo legendarni Strauss s Grbavice. 

Legenda bh. fudbala će 6. maja proslaviti 80. rođendan zbog čega je već započela mobilizacija navijača Sturma.

Naime, grupa Kollektiv 1909 je pokrenula inicijativu da centar Graza na dan kada Osim bude slavio rođendan bude u znak bivšeg selektora Jugoslavije. 

Oni su ponudili svakom navijaču Sturma koji živi u urbanom dijelu grada da iscrtaju mural s likom Osima ili neki grafit posvećen kultnom treneru.

Svi koji imaju prazan zid okrenut prema ulici, garažna vrata, ogradu ili nešto slično mogu učestvovati u inicijativi.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Interesantno, kompletne troškove izrade grafita i murala bi snosili navijači. Spremni su izraditi i murale po želji vlasnika objekta.

I dok u Grazu žive za Osima u BiH je situacija potpuno drugačiji. Protekle sedmice OV Novog Sarajeva nije podržalo da se Zvornička preimenuje u ulicu Ivice Osima, a i fudbalska vlada se već neko vrijeme igra s Osimovim ugledom i čašću zbog funkcije počasnog predsjednika. 

Top Komentari

BogatiDijasporac
A u Tuzli ga psuju 'šlogiranog'. Šta zna zaostali Austrijanac ko je Osim, jelde? Poštovanje Austrijancima.
13 3
starmac
Nepismenin ljudima nikad neće u glavu ko je Ivica Osim.Tako da je suvišno govoriti.Ja mu samo mogu skinuti kapu i zaželiti puno zdravlja i da još puno godina živi.RESPEKT.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi