Đurbuzović: GOŠK je dobra ekipa, znaju šta hoće, ali mi gledamo sebe

Plavi žele nove bodove

Đurbuzović: GOŠK je dobra ekipa, znaju šta hoće, ali mi gledamo sebe

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Pobjedom nad Širokim Brijegom 1:0 iskusni Hajrudin Đurbuzović debitovao je na klupi Željezničar.

Đurbuzović je naslijedio Brunu Akrapovića koji je razočarao, te ostavio Plave u borbi za opstanak. Sada je situacija mnogo bolja, ali jasno je da Željezničar mora tražiti i bodove u gostima.

Prva prilika će biti NK GOŠK, a meč se igra sutra od 16 sati u Gabeli.

Kod Željezničara pravo nastupa zbog kartona nemaju Marin Galić i Semir Štilić, lakšu povredu je zadobio Harun Karić, te je i on upitan.

"Sigurno da je atmosfera bolja, bolja su i očekivanja. Sretni smo što smo pobijedili Široki, očekivali smo tešku utakmicu, prošli smo je, nismo bili ekstra na terenu, ali došli smo do tri značajna boda. Ovo je jedan korak naprijed, nadamo se da ćemo i u ostalim utakmicama praviti iskorak više.

Idemo GOŠK-u koji je dobra ekipa, nemaju poraza u četiri utakmice, ekipa koja zna da igra, imaju trenera koji zna šta hoće, ali uz dužno poštovanje svih mi gledamo samo sebe da se izvučemo iz ove situacije i da nastavimo sa boljim rezultatima", rekao je iskusni stručnjak.

Oglasi

Plavi bi mogli doživjeti određene promjene u odnosu na GOŠK, a priliku bi mogao dobiti od prve minute Samir Radovac koji se pokazao u veoma dobrom izdanju kada je dobio šansu protiv Širokog Brijega.

Ukoliko ne bude Karića, biće zanimljivo vidjeti ko će biti nogometaš sa zaštićenim godištem, a vrhu napada će se naći Sulejman Krpić.

Plavi se ove sezone nisu dobro proveli sa GOŠK-om, kod kuće, ali ni u gostima, pa sada imaju priliku za 'osvetu'.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Veliki broj navijača Željezničara najavio je podršku svom timu u sutrašnjem meču.

GOŠK u ovaj meč ulazi u pozitivnom nizu. U tri meča Gabeljani su osvojili sedam bodova, a sa klupe ih predvodi nekadašnji igrač i trener Željezničara Admir Adžem.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Dobro je ovo sve. Igraci jedan period igrali bez plate. I nekoga trebas motivisati. Koliko para toliko i muzike.
1 0
hzsg
Naravno Dino da gledate sebe, ali reci slobodno GLEDAJU VAS I SUDIJE, GLEDA VAS I NSBIH, GLEDAJU VAS I OPCINSKI, KANTONALNI I FEDERALNI ORGANI VLASTI,,!! To je JEDNA I JEDINA ISTINA...!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi