NS ZDK obilježio 60 godina postojanja

Prisustvovali Osim, Begić i Baković

NS ZDK obilježio 60 godina postojanja

Danas je u Zenici održana svečanost povodom 60. godina postojanja NS Ze-do kantona. Ovo je bilo ujedno prilika da se okupe sportski radnici iz ovog kantona, ali i cijele BiH. Svečanosti su prisustvovala i delegacije ispred NSBiH koju su činili: Elvedin Begić, Ivica Osim, Jasmin i Eldin Baković.

Predsjednik kantonalnog saveza Muhamed Begagić kazao je da u ovom savezu egzistira 32 kluba, te da je u kantonu zaposleno 25 radnika, koji se brinu za oko 200 članova ovog saveza. Napomenuo je da kantonalni savez raspolaže sa sjajnom infrastrukturom, te da će raditi na tome da i dalje poboljšavaju uvjete za bavljenje nogometom u ovom dijelu države.

Ovom prilikom dodijeljene su zahvalnice i priznanja Ivici Osimu, Elvedinu Begiću i Jasminu Bakoviću.

Predsjednik NS BiH obratio se prisutnima i iskazao zadovoljstvo radom ovog kantona kada je u pitanju nogomet.

"Čestitam na značajnom jubileju, ono što vas izdvaja u odnosu na ostale kantone jeste kontinuitet u radu, a svakako moram istaći da ste sigurno najorganizovaniji kanton, te da nastavite i dalje pratiti sve kadrovske reforme i poboljšavate uvjete nogometašima u ovom kantonu. Visoko ste postavili ciljeve i infrastruktura u ovom dijelu države, naravno predvođena Zenicom je zaista fenomenalna". 

"Nema dileme da je ovo dom naše nogometne reprezentacije, na Bilinom polju će se igrati i naredne kvalifikacije i zaista se mi svi u savezu počev od nas, pa do stručnog štaba i igrača osjećamo kao kod kuće. Nas u savezu očekuje mnogo posla vezano za Brazil u narednom periodu", kazao je Begić.

Na pitanje novinara našeg portala, kada će reprezentativne selekcije boraviti u trening centru koji je otvoren u septembru prošle godine, Begić nije želio odgovoriti, obrazloživši da ima sad puno pametnijeg i prečeg posla nego što je to centar NSBiH, koji već pet mjeseci "zjapi" prazan i ne zna se još kada će biti dostupan za sve selekcije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.