Borac će uplatiti najviše novca u kasu Fudbalskog saveza BiH

Kazne za bh. klubove

Borac će uplatiti najviše novca u kasu Fudbalskog saveza BiH

Midhat Šljivak

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je na današnjoj sjednici nekoliko klubova iz Premijer lige, a najviše novca u kasu Saveza uplatit će banjalučki Borac.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odredila je kazne za klubove iz Premijer lige zbog loše organizacije utakmica, pirotehnike i diskriminacije. Najviše novca u kasu FSBiH uplatit će banjalučki Borac - 6.000 KM.

Banjalučki tim kažnjen je novčanom kaznom od 5.000 KM zbog rasističkog i diskirminacijskog ponašanja navijača na utakmici protiv Željezničara, te s dodatnih 1.000 KM zbog upotrebe pirotehnike na utakmici s Veležom.

Tako će banjalučki tim ukupno u kasu Saveza uplatiti 6.000 KM, a treba istaći da su dobili i opomenu zbog upotrebe pirotehnike na meču s Igmanom iz Konjica.

Osvajač duple krune HŠK Zrinjski kažnjen je s ukupno 3.000 KM zbog upotrebe pirotehnike na meču protiv Posušja i prošao je samo s opomenom za pirotehniku na utakmici sa Sarajevom.

Pirotehnika je Velež na meču s Borcem koštala 1.500 KM, a po 1.000 KM iz istog razloga u kasu Fudbalskog saveza BiH uplatit će još FK Željezničar, NK Široki Brijeg i FK Sloboda.

Oglasi

Svi klubovi novac će morati uplatiti u narednih 15 dana.

Ćosić i Bašić komentarisali suđenje pa "dobili" po džepu

Treneri često izbjegavaju da po završetku utakmica komentarišu suđenje u obraćanjima za medije.

Imaju i razlog za to jer NFSBiH nema milosti prema trenerima koji komentarišu sudije i njihove odluke.

Posljednji koji su dali komentar na suđenje i nisu imali pozitivne riječi bili su Dženis Ćosić pomoćni trener FK Igman i strateg Željezničara Nermin Bašić.

"Pa dobro specifično. Nekoliko sezona unazad poseban ambijent i posebna pravila u Banjaluci. Nažalost ekipu tako pripremamo tako radimo i na to se adaptiramo. Nažalost i nama i igračima je to postala jedna normalna situacija. Borac, ekipa koja mijenja igrače kada su povrijeđeni ili kartonirani, kada je to nužda, tako je i danas. Ništa novo ne mogu da pokažu", rekao je Ćosić nakon utakmice protiv Borca, te je dodao:

Oglasi

"Malo više smo se povukli, ali dobro. Svi sudionici će se morati malo više potruditi da bi Borac došao do pobjede. Planiramo izmjenu Bodula i još jedna izmjena će biti. Ubrzat ćemo igru i probati doći do gola, a hoće li biti dovoljno, vidjet ćemo", završio je Ćosić.

Bašić je oštar bio nakon utakmice Željezničara i Igmana.

"Prošlu utakmicu sam glumio klovna, trebam li opet? Izgleda da trebam opet pričati isto. Ne znam kud ovaj fudbal vodi, ne znam šta treniramo i radimo. Koje tenzije su ljudi izazvali. Trebamo se dobro zapitati. Trebamo se dobro zapitati da li da izbušimo sve lopte mi u Bosni i Hercegovini pa da krenuemo ispočetka. Čestitam momcima i divnoj publici što su nas bodrili. Vruća mi je glava samo to ću reći", rekao je Bašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bašić i Ćosić su zbog pomenutih izjava dobili po "džepu" jer je Disciplinska komisija NFSBiH kaznila pomenuti dvojac.

Komentari su obojicu koštali. Ćosić i Bašić će odlukom Disciplinske komisije morati platiti kaznu od 500 KM. Kao razlog kažnjavanja navodi se kršenje kodeksa o ponašanju na utakmicama.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Kakve to veze ima kad se to nikad ne plati. Kad se skupe dugovi, plati se iz budzeta RS i idemo dalje. Tj plate gradjani RS. Cirkus zvani Bosna i Hercegovina.
4 0
Skender
Zasto nije kaznjen Svinjski za bojkot himne njihovih navijaca fasista, ponosnih potomaka koljaca i cuvara konc logora po Hercegovini. Previse se ovome klubu oprasta od strane komisije.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti