NSFBiH usvojio novi statut

NSFBiH usvojio novi statut

Teme:

Na današnjoj Skupštini Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine usvojen je novi Statut, što je bila jedna od ključnih obveza ovog tijela prema Državnom savezu.

FIFA i UEFA je nakon skidanja suspenzije Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine naložila da se enitietski savezi usklade sa državnim. To je bila jedna od ključnih stvari koje su FIFA i UEFA stavile pred Komitet za normalizaciju.

Na sjednici Skupštine N/FSBiH u hotelu Radon Plaza jednoglasno je usvojen novi Statut što je značilo ukidanje suspenzije. Federalni savez danas je usvojio novi statut, a očekuje se da uskoro isto učini i Nogometni savez Republike Srpske, kao i kantonalni savezi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.