Direktor kluba s Bilinog polja

Nuhagić: Uskoro Skupština kluba, razmatrat će se novi statut

D. Kurbegović

Na današnjoj press konferenciji koja je označila i početak priprema nogometaša Čelika, medijima se obratio i v.d. direktora kluba Adnan Nuhagić. On je govorio o stanju u i oko kluba, budući da nema Uprave, te se još traže ljudi koji će preuzeti klub s Bilinog polja.

Na početku se osvrnuo na zimsku pauzu, te drugu fazu priprema u Hrvatskoj.

"Odbor za hitnost koji je formiran na posljednjoj Skupštini kluba imao je zadatak da nađe ljude koji će ući u Upravni odbor, do današnjeg dana još se niko nije pojavio, ko bi preuzeo klub. Shodno tome, mi koji smo još u klubu morali smo dalje raditi, uzeli smo nekoliko ponuda za drugu fazu priprema. Mi smo se odlučili za Crikvenicu, koja je bila najpovoljnija, a dosta nam je pomogao u tome i naš sugrađanin Tarik FIlipović. Dogovorene su neke utakmice, a vjerovatno ćemo igrati i protiv HNK Rijeke, ali to će sve biti poznato u narednom periodu", ističe Nuhagić.

Na prozivci se pojavilo jedno novo (staro) lice.

"Danas je tu među igračima i naš legendarni trener Nermin Hadžiahmetović, koji je u razgovoru s Odborom za hitnost stavio se na raspolaganje klubu kao sportski radnik. O njegovom daljem angažmanu i tačnoj poziciji u klubu, ne možemo govoriti dok se ne izabere novo rukovodstvo kluba", ističe opetativac Zeničana.

Govorio je o Skupštini kluba, te svome ugovoru, koji ističe naredni mjesec.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Skupština kluba bi se trebala održati vrlo brzo, šta znači brzo, čeka se novi predsjednik, a naravno na toj sjednici trebalo bi se odlučivati o novom statutu, koji bi se kao nacrt usvojio i da se naravno kroz taj period vrate i navijači na stadion, jer njihov je zahtjev da se usvoji statut i da će se oni vratiti na tribine. Kada je u pitanju moj ugovor on ističe 1.februara, a o mom daljnjem angažmanu i novom ugovoru eventualno odlučivat će novo rukovodstvo kluba", kazao je Nuhagić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi