Nuhanović: Ko je mogao zamisliti da ću ja odlučiti derbi?
Klix.ba

Nekadašnji fudbaler Sarajeva za SportSport.ba

Nuhanović: Ko je mogao zamisliti da ću ja odlučiti derbi?

Samir Nuhanović ostao je zlatnim slovima upisan u historiju FK Sarajevo. Fudbaler koji je na Koševo bio dospio iz Zvijezde bio je do tada nepoznanica za bh. javnost i niko nije mogao ni slutiti da će upravo on odlučiti jubilarni 100. sarajevski derbi protiv Željezničara. 

Danas se Nuhanović sa velikim emocijama prisjeća trenutka kada je Koševo eksplodiralo i tokom razgovora za SportSport.ba otkriva kako se desilo da odjednom "nestane" sa bosanskohercegovačke scene.

"Sarajevo sam napustio 2013. godine i od tada se ništa nije promijenilo. Ja i danas jednako pratim svoj bivši klub i lijepe uspomene me vežu za period dok sam nosio dres Sarajeva. Moram priznati da je danas situacija u klubu mnogo bolja nego u periodu kada sam ja bio na Koševo i raduje me što je Sarajevo iz dana u dan napreduje u svim segmentima", kazao je Samir Nuhanović na samom početku razgovora za SportSport.ba. 

Uoči derbija Nuhanović, očekivano, daje prednost Sarajevu.

"Obje ekipe su kvalitetne i u svojim redovima imaju velika imena. Atmosfera će sigurno biti na visokom nivou i malu prednost u sutrašnjoj utakmici dajem Sarajevo. Ipak, radi se o domaćem terenu i iskreno volio bih da derbi odluči neki novi igrač i da mu se ponovi ono što je meni. To je trenutak koji se pamti cijeli život", kaže nekadašnji stanovnik Koševa.

Nuhanović je fudbaler kojeg je Dragan Jović sa sobom poveo na Koševo iz Zvijezde. Popularnost je stekao upravo zbog činjenice da je jedini tresao mrežu u 100. jubilarnom derbiju i priznaje da nije očekivao takav scenarij.

"Ko je mogao zamisliti da ću upravo ja odlučiti derbi protiv Željezničara? Jednostavno se desilo i jako mi je drago zbog toga. Sarajevo će uvijek biti u mom srcu, kao i navijači koji su ostavili veliki trag na mene. Ovom prilikom ih mnogo pozdravljam", istakao je Nuhanović i potom dodao:

"Danas kažu da sam potpuno nestao, mada doduše i jeste tako. Kada sam napuštao Sarajevo bilo je nekih nesporazuma kojih se ne želim prisjećati, a mogao sam i ostati u Premijer ligi BiH. Zvali su me Sloboda i Zvijezda u to vrijeme, međutim odlučio sam da se vratim u Austriju i danas nastupam za klub Steinfeld."

Na kraju razgovora osvrnuo se Nuhanović i na stanje u Premijer ligi.

"Borba za titulu nikada nije bila zanimljivija. Zrinjski je trenutno najbliži tituli, ima lakši raspored do kraja sezone i mislim da će prvi proći kroz cilj. Ja bih volio da to bude Sloboda, ali vidjećemo. Šteta je što je Sarajevo izgubilo svoje šanse i borba za Evropu je nekako realnija", zaključio je Nuhanović. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi