Nula na Emiratesu, Sunderland osigurao opstanak

Bez golova

Nula na Emiratesu, Sunderland osigurao opstanak

Edmir Škorić

Arsenal i Sunderland odigrali su večeras zaostalu utakmicu 33. kola engleskog Premiershipa.

Arsenal nije uspio na Emiratesu ostvariti pobjedu protiv Sunderlanda, pa će definitivno završiti iza Manchester Cityja na tabeli.

Da su pobijedili, Topnici bi se mogli nadati i drugoj poziciji nakon zadnjeg kola, no ovako su ostali iza Građana.

Nisu domaći navijači mogli da uživaju u partiji njihovih ljubimaca. Štaviše, Sunderland je u pojedinim dijelovima meča bio i opasniji večeras.

Imali su Fletcher i Van Aanholt dobre šanse za goste u nastavku, ali nisu uspjeli da savladaju Ospinu, dok je Arsenal prijetio preko Girouda, onda u finišu preko Walcotta, ali ostalo je 0:0 jer je Pantilimon sjajno branio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovim bodom Sunderland je i zvanično osigurao ostanak u društvu najboljih pošto od 18-plasiranog Hulla ima četiri boda više, a ostalo je da se odigra još jedno kolo. 

Premiership, zaostali meč 33. kola:
Arsenal - Sunderland 0:0

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.