Nula na San Siru u prvom polufinalnom duelu Milana i Lazija

Biancocelesti imaju za čime žaliti

Nula na San Siru u prvom polufinalnom duelu Milana i Lazija

Milan je na svom San Siru ugostio ekipu Lazija u prvom polufinalnom meču Kupa Italije, a duel ove dvije ekipe je na kraju završen najnepopularnijim rezultatom, 0:0.

Lazio je bio puno bolji rival u prvih 45 minuta, tako da su Biancocelesti uspjeli stvoriti nekoliko izglednih situacija pred golom domaćih, ali se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Odličnu priliku u 20. minuti je propustio Ciro Immobile. Napadač Lazija je napravio odličan prodor kroz odbranu domaćih, izbio ispred Donnarumme, ali i šutirao pored gola.

Solidnu priliku je imao i Lucas Biglia, ali i Dušan Basta koji se našao u izglednoj situaciji u 41. minuti, međutim šut srbijanskog fudbalera je uspjela blokirati odbrana Milana.

Lazio je imao i prvu veću priliku u nastavku. Ciro Immobile je pokušao glavom u 62. minuti, ali je Donnarumma odbranio njegov šut koji je išao po sredini gola. Pokušao je Immobile i u 70. minuti, ali opet Donnarumma odbranio njegov šut.

Zaprijetio je potom i Milan. Prvo je Strakosha odlično odbranio udarac Cutronea u 75. minuti, da bi Calhanoglu iz izgledne situacije minut kasnije promašio gol Lazija.

Imao je u 80. minuti i Milinković-Savić dobru priliku, ali Donnarumma ponovo briljira na golu Milana. Calhanoglu je u sudijskoj nadokadi pokušao donijeti pobjedu Rossonerima, ali promjene rezultata nije bilo.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti