Nula Sunderlanda i Tottenhama

Premiership

Nula Sunderlanda i Tottenhama

Midhat Šljivak

Susret 32. kola Premiershipa između Sunderlenda i Tottenhama na stadionu Svjetlosti zavšren je bez pobjednika, ali i bez golova.  

Prvo poluvrijeme utakmice na stadionu Svjetlosti nije donijelo ozbiljnije prilike za postizanje gola. Nešto konkretnije prilike imao je Tottenham i to preko Modrića i Adebayora. 

 

Modrić je u 11. minuti dobro šutirao sa dvedesetak metara, no Mignolet je uhvatio loptu bez većuh problema. Tri minute kasnije lijepu priliku je imao Adebayor. Nakon centaršuta Modrića Togoanac je loše šutirao glavom sa četiri metra.

 

Drugo poluvrijeme skoro precrtano kao i prvo. Oba tima su pokušavala ugroziti gol svog protivnika, no bez izrazitih prilika. Tražili su gostujući fudbaleri jedanaesterac kada je nakon šuta Van der Vaarta lopta pogodila u ruku jednog igrača Sunderlanda, ali se sudija nije oglasio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Susret je na kraju okončan bez pobjednika, a i bez golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.