Nula u derbiju Dortmunda i Schalkea

Bez golova u Dortmundu

Nula u derbiju Dortmunda i Schalkea

E. Čaušević

Fudbaleri Borussije Dortmund večeras su remizirali na domaćem terenu u derbiju 9. kola protiv Schalkea (0:0).

Jedan od najvećih derbija u Njemačkoj večeras su odigrali Dortmund i Schalkea, ali ljubitelji fudbala nisu imali priliku vidjeti golove na ovom meču. U prvom poluvremenu većinom se igralo na sredini terena, a obje ekipe su udarcima iz velike udaljenosti pokušavale ugroziti gol protivnika.

Dortmund je fenomenalnu šansu imao na samom startu drugog poluvremena kada je Dembele pogodio prečku. U finišu utakmice domaći su pokušali da dođu do pobjede, ali Gotze i Aubameyang nisu iskoristili dobre prilike. 

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac odigrao je cijeli meč za Schalke, te je bio jedan od najboljih u svojoj ekipi. 

Dortmund je trenutno peti na tabeli Bundeslige sa 15 boova, dok je Schalke na 12. mjestu sa osam osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 9. kolo:

Borussia Dortmund - Schalke 0:0

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi