'Nula' u derbiju na Old Traffordu, Arsenal lako protiv Southamptona

Premiership, 27. kolo

'Nula' u derbiju na Old Traffordu, Arsenal lako protiv Southamptona

Fudbaleri Manchester Uniteda i Liverpoola odigrali su jedan prilično dosadan meč u okviru 27. kola Premiershipa te su na kraju podijelili bodove odigravši 0:0. 

Iako se očekivalo da ćemo gledati vrlo uzbudljivu utakmicu sa mnogo prilika i golova, to se na kraju ipak nije desilo.

U prvom poluvremenu od fudbala nismo vidjeli gotovo ništa što bi bilo zanimljivo, a pažnju javnosti privukle su brojne povrede. Trener Manchester Uniteda Ole Gunar Solskjaer morao je zbog povreda da izvrši sve tri izmjene u prvom poluvremenu, dok je Klopp izvršio jednu što se nije desilo još od 2009. godine.

Jedinu šansu pred kraj prvog dijela imao je Romelu Lukaku, ali rezultat se nije mijenjao.

U nastavku meča smo vidjeli malo bolji fudbal i nešto više prilika, ali ni to nas nije moglo baš zadovoljiti. U 75. minuti Joel Matip je pospremio loptu u vlastitu mrežu, ali gol je poništen zbog ofsajda. Do kraja se nije dešavalo ništa posebno, pa su ekipe podijelile bodove.

U drugom meču koji je počeo u istom terminu Arsenal je na domaćem terenu lako izašao na kraj sa Southamptonom. Topnici su pobijedili sa 2:0 golovima Lacazetta i Mkhitaryana, a bh. reprezentativac Sead Kolašinac je odigrao cijeli meč.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi