Željeli su ga po svaku cijenu: Kurdić uskoro potpisuje

Sve veća kolonija nogometaša iz naše zemlje

Željeli su ga po svaku cijenu: Kurdić uskoro potpisuje

S. Mlaćo

Kolonija bh. nogometaša u Azerbejdžanu sve je veća.

Naime, u klub Araz-Naxcivan stigao je prije par dana bivši golman Slobode Semir Bukvić, a uskoro će to učiniti i nekadašnji defanzivac FK Sarajevo Numan Kurdić.

Kurdić je posljednji angažman imao u belgijskom RWD Molenbeeku, a boravio je i na posudbi u FK Novi Pazar.

Brojne pohvale dobio je u Srbiji, te je stigao novi transfer. Za par dana Kurdić putuje na potpis u Azerbejdžan, a kako saznajemo prevagnuli su sjajni finansijski uslovi koje je dobio.

Pregovori dva kluba trajali su desetak dana, a Azerbejdžanci su imali veliku želju da angažuju 24-godišnjeg defanzivca i na kraju su u tome uspjeli.

Oglasi

Araz ima visoke ambicije u narednom periodu, te neće štedjeti novac, što su i pokazali u ovom ljetnom prelaznom roku.

Kada je Kurdić u pitanju, on je nastupao i za FK Sarajevo te Kukeši, a jedan nastupao upisao je za 'A' reprezentaciju naše zemlje.

Sada će u novi izazov, a sve će biti ozvaničeno za par dana.

Treba istaći da će dres Araza nositi i Mićo Kuzmanović, nogometaš kojeg pamtimo iz FK Sarajevo, FK Tuzla City, FK Mladost, FK Borac...

Bio je i u Belgiji, te Sloveniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi