Kurdiću pohvale i mjesto u timu kola: "Poziv Novog Pazara ne mogu odbiti"
FOTO: FK Novi Pazar

Učestvovao i kod pogotka,a samo riječi hvale ima za klub, grad i navijače

Kurdiću pohvale i mjesto u timu kola: "Poziv Novog Pazara ne mogu odbiti"

S. Mlaćo
U Super ligi Srbije itekako je zanimljivo, a hit je svakako Novi Pazar koji igra sjajno i trenutno na petoj poziciji. U Novom Pazaru ne mogu bez Bosanaca, to i nije novost, a u pobjedi za vikend nad Mladost GAT (1:0) veliki doprinos dao 23-godišnji Numan Kurdić.

Kurdić se vratio u Novi Pazar na posudbu iz belgijskog Molenbeka. Šansu je dobio na početku drugog dijela i kao defanzivac dao veliki doprinos u pobjedi. Osim što je sačuvao vlastitu mrežu, odigrao je i sjajnu loptu za Majdevca, koji je izborio penal, a zatim i isti realizirao za pobjedu.

Kurdić je dobio brojne pohvale i našao se u idealnom timu kola 23. kola Super lige Srbije.

[facebook]https://www.facebook.com/photo?fbid=668632445270632&set=a.191083149692233[/facebook]

Pokazao je zbog čega ga navijači mnogo cijene, ali i koliko je bitan ekipi.

Zadovoljni smo. Važna pobjeda je to bila za nas, preskočili smo Vojvodinu na tabeli i sada smo petoplasirani. Svjesni smo koliko je to bila bitna utakmica za nas“, rekao je Kurdić za SportSport.ba.

Oglasi

Euforija je u Novom Pazaru, fanatični navijači u svakom meču velika su podrška svojim ljubimcima.

“Zaista je velika podrška. Očekuju od nas da izborimo što bolji plasman, imamo sjajne navijače i veliku posjetu. Imamo se čime pohvaliti“.

O klubu u kojem je odigrao u kontinuitetu prvu ozbiljnu sezonu govori sve najbolje. Dobio je šansu, brzo zavolio klub i grad, a prije povratka imao je i mnogo bolje finansijske ponude. Nije se dvoumio.

“Poziv Novog Pazara nikada ne mogu odbiti“, kratak i jasan je bio.

[facebook]https://www.facebook.com/photo/?fbid=667116268755583&set=pcb.667117812088762[/facebook]

Oglasi

Sretan je zbog sjajne partije za vikend, no uvijek vjeruje da može bolje. Učestvovao je i kod jedinog pogotka.

“Za sada ide dobro.  Zadovoljan sam, ali uvijek vjerujem da mogu bolje. Da, bio je i taj pas kod pogotka, dobili smo penal i na kraju slavili“.

Plan mu je jasan. Što bolje odigrati polusezonu, a zatim se vratiti u Belgiju gdje ima važeći ugovor.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

“Da, u Belgiji imam ugovor još godinu dana. Želim sada ovdje odigrati što bolje, imati što veću minutažu, pa ćemo vidjeti šta će se dalje dešavati“, dodao je Kurdić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Kurdić je u dosadašnjoj karijeri nastupao i za FK Sarajevo, FK Kukesi, a upravo sa Koševa je otišao u Belgiju u januaru prošle godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi