Nuno Gomes u Bragi

Nuno Gomes u Bragi

Edmir Škorić

Iskusni portugalski napadač Nuno Gomes nije produžio ugovor s Benficom i na rubu je potpisivanja ugovora sa rivalskom ekipom Brage.

Nunu Gomesu ugovor sa Benficom je istekao, što znači da će kao slobodan igrač moći preći u redove Brage. U lisabonskom klubu, što je odranije poznato, nemaju namjeru produžiti saradnju sa 34-godišnjim napadačem.

Tako bi Gomes u petak trebao biti i službeno predstavljen kao pojačanje Brage koja je, podsjećamo, igrala finale Evropske lige minule sezone (Porto bio uspješniji).

"Lako smo pronašli zajednički jezik. Za Bragu je dobro da ima proslavljene igrače kakav je  Nuno Gomes", rekao je predsjednik Brage Antonio Salvador.

Nuno Gomes je u Benfici proveo 12 godina, a igrao je i za Boavistu te Fiorentinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.