Nurkić briljirao u porazu Cedevite

Wright skroman u pobjedi Bamberga

Nurkić briljirao u porazu Cedevite

Večeras su igrane utakmice petog kola druge faze takmičenja po grupama u košarkaškom Eurocupu. 

Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić odigrao je odličnu utakmicu, ali je Cedevita u finišu utakmice popustila i izgubila domaću utakmicu protiv Zaragoze rezultatom 74:77. Jusuf Nurkić je upisao 18 poena i 3 skoka. 

Zack Wright je za razliku od Nurkića odigrao dosta slabiju utakmicu, ali je imao više razloga za slavlje. Bamberg je slavio protiv Gravelinesa sa 70:59, a Wright je upisao 4 poena, 3 asistencije i 2 skoka. 

Košarkaši Crvene zvezde su odličnom igrom slavili pobjedu na gostovanju u Španiji protiv Bilbaa rezultatom 85:81, a najzaslužniji za pobjedu igrača Dejana Radonjića bio je Jaka Blažić koji je postigao 20 poena. 

Radnički je u Kragujevcu slavio pobjedu protiv Khimika, dok je Union Olimpija poražena na teškom gostovanju kod Hapoela u Jerusalemu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.